У США відзначили успіхи України у створенні бойових роботів

У США відзначили успіхи України у створенні бойових роботів
Квадрокоптер «Фантом-2»

США відстають від Росії у розвитку наземних бойових роботів

В той час, як у США мова йде про використання штучного інтелекту (AI) для воєнних потреб, розвиток безпілотних наземних ударних апаратів (UGV) іде набагато швидшими темпами. І в цьому питанні американці відстають від росіян, які експериментують із різними типами машин. Про це повідомляє видання Breaking Defense, цитуючи думку експерта Центру військово-морських досліджень Семуеля Бендетта.

Так,за його підрахунками, у 2017 році США витратили на розвиток робототехніки 521 млн доларів. Однак 79% цього фінансування пішло на безпілотні летальні апарати, а решта на наземних роботів для розмінування. Це чітко було видно, за словами Бендетта, на виставці озброєння у рамках щорічної Конференції Сухопутних сил США, де в основному були представлені небойові наземні безпілотні системи.

Єдиним винятком важких бойових систем із відповідним озброєнням на виставці були бойові роботи, представлені «Укроборонпромом» – перш за все, «Фантом-2». 

Із іншого боку РФ будує безпілотні наземні ударні апарати, які мають розміри танка, із відповідним важким озброєнням. Так само росіяни використовують будь-яку можливість для демонстрації досягнутого потенціалу. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: