У столичному будинку, який постраждав від вибуху, повернули світло та воду

У столичному будинку, який постраждав від вибуху, повернули світло та воду

Кличко зазначив, що на Бурмистенка, 12 у Голосіївському районі працює цілодобовий штаб, і з мешканцями ведеться робота

У всі під’їзди будинку на Бурмистенка, окрім пошкодженого вибухом, відновлено постачання води, електрики та газу. А всі мешканці, які потребували відселення, отримали тимчасове житло у готелі-гуртожитку університету ім. Т. Шевченка. Про це в інтерв’ю телеканалу «Київ» заявив мер столиці Віталій Кличко.

«Після вибуху на місце події негайно прибули рятувальники ДСНС та «Київської служби порятунку». В результаті огляду з’ясувалося, що сталося обрушення перекриття між 1-м і 2-м поверхом в одному з під'їздів будинку. Причини вибуху з’ясовують правоохоронці. Національна поліція розпочала кримінальне провадження, і я сподіваюсь, що найближчим часом вдасться встановити причину цього вибуху. Попереднє припущення експертів – вибух через порушення правил користування газом», - розповів Кличко, коментуючи надзвичайну ситуацію.

Він зазначив, що на Бурмистенка, 12 у Голосіївському районі працює цілодобовий штаб, і з мешканцями ведеться робота.

Кличко підкреслив, що міська влада оперативно відселила з будинку 38 мешканців – це 16 сімей. «Вони тимчасово поселені  в готель-гуртожиток Київського національного університету ім. Т. Шевченка. І я хотів би подякувати, зокрема, ректору, який відгукнувся і надав для постраждалих житло, обладнане всім необхідним», - сказав мер столиці.

За словами Кличка, після того, як завершиться перевірка технічного стану будинку, експерти зможуть дати висновок щодо способів відновлення пошкодженого під’їзду. «Вже відновлено водо-, електро- та газопостачання в інших під’їздах будинку. Ми робимо все для того, аби мешканці не відчували незручностей, адже вони і так пройшли через велике випробування. Все, що залежить від міста, - ми виконаємо. Якщо буде ухвалено рішення про реконструкцію – будинок реконструюють, якщо ж ні – ми вирішуватимемо питання з переселенням мешканців у нове житло. І ми постійно будемо інформувати киян щодо вирішення цієї надзвичайної ситуації», - наголосив Віталій Кличко.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: