В столиці відкрили представництво НАТО в Україні

В столиці відкрили представництво НАТО в Україні

За словами Іванни Климпуш-Цинцадзе, в жодній іншій країні-партнері такого дипломатичного представництва немає

Віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе та генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг відкрили у Києві Представництво НАТО в Україні.

«НАТО вперше створює таке унікальне своє дипломатичне представництво в країні-партнері, в країні, яка має особливий статус», - сказала Климпуш-Цинцадзе.

За її словами в жодній іншій країні-партнері такого дипломатичного представництва немає.

«Звісно, вступ до Альянсу не зможе вирішити всі безпекові проблеми і ми не говоримо про вступ вже сьогодні», - додала Климпуш-Цинцадзе.

При цьому за її словами члени Північно-Атлантичного Альянсу можуть сприяти дотриманню державного суверенітету і територіальної цілісності України.

Климпуш-Цинцадзе, зазначила, що процес інтеграції до НАТО є стимулом для перетворень в країні, зокрема, переведення сектору безпеки і оборони на стандарти НАТО, проведення інформаційно-роз'яснювальної роботи та практичне і галузеве співробітництво.

«НАТО й надалі надаватиме політичну і практичну підтримку Україні. Ми стоїмо пліч о пліч з Україною і в її боротьбі за свій суверенітет та територіальну цілісність і будемо продовжувати і поглиблювати, зміцнювати свою підтримку і допомогу Україні у багатьох галузях», - сказав Столтенберг.

За його словами, у цьому зв’язку Офіс зв’язку НАТО та Центр інформації та документації відіграватимуть важливу роль.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: