У сутичках у Дніпрі постраждало 14 людей, є затримані

У сутичках у Дніпрі постраждало 14 людей, є затримані
Відзначення у Дніпрі Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні
Фото: dp.npu.gov.ua

Серед травмованих є поліцейські, які здійснювали охорону порядку під час заходів

У Дніпрі на масових заходах з нагоди Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні було травмовано 14 людей. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Дніпропетровської області.

За його даними, травми люди отримали під час двох інцидентів. Один з них стався між представниками Соціалістичної партії та активістами. Причиною сутички стало використання політичної символіки – стягів. Активісти вимагали прибрати стяги з колони. Ще один конфлікт виник під час проходження колони Опозиційного блоку.

Серед травмованих – вісім учасників заходів та шість поліцейських, які здійснювали охорону порядку. Чотирьом особам медпрацівники надали допомогу на місці пригоди, четверо потерпілих звернулися до лікарні. Двоє поліцейських звернулися до лікарні через ураження, отримані внаслідок розпилення сльозогінного газу.

У пунктах попереднього огляду, дислокованих у місці проведення біля монумента Слави, поліцейські вилучили чотири пістолети – три травматичних та один газовий, чотири ножі, газовий балончик, шило, цвях, пилку для нігтів та інші предмети. Юнака, який намагався пронести газовий балончик «Терен-4», було доправлено до відділення поліції для з’ясування всіх обставин.

До відділень поліції міста доправлено 15 осіб, яких перевіряють на причетність до сутичок під час масових заходів у Дніпрі.

За фактом хуліганських дій у Соборному відділенні поліції відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 296 Кримінального кодексу України (хуліганство).

Раніше повідомлялося про одного затриманого в Дніпрі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: