У світі 65,6 млн вимушених переселенців - ООН

У світі 65,6 млн вимушених переселенців - ООН
Вимушені переселенці

В Україні зареєстровано 1,58 млн переселенців із Донбасу та Криму

На кінець 2016 року у світі налічувалося 65,6 млн вимушено переміщених людей. Це приблизно на 300 тис. більше, ніж було зафіксовано рік тому. Про це йдеться в доповіді про глобальні тенденції Агентства ООН у справах біженців.

«Ми повинні робити все можливе для цих людей. Світові, обтяженому конфліктами, потрібні рішучість і мужність, а не страх», - заявив пан Філіпо Гранді, верховний комісар ООН у справах біженців.

Із 65,6 млн примусово переміщених людей, 10,3 млн стали переміщеними 2016 року. Приблизно дві третини з них (6,9 млн) - це люди, переміщені у межах власної країни.

«Фактично це означає, що кожні 3 секунди одна людина змушена залишити свою домівку. Це значно коротший проміжок часу, ніж необхідно для прочитання цього речення», - йдеться у доповіді ООН.

Вимушено переміщені люди:

22,5 млн - біженці;

40,3 млн - переміщені всередині власних країн;

2,8 млн - шукають притулку

Звідки тікають біженці:

Сирія: 5,5 млн

Афганістан: 2,5 млн людей

Південний Судан: 1,4 млн

Ще 6,3 млн сирійців стали внутрішніми переселенцями всередині власної країни.

Хто приймає біженців?

Туреччина: 2,9 млн

Пакистан: 1,4 млн

Ліван: 1 млн

Іран: 979,4

Уганда: 940

Ефіопія: 791

За чисельністю переміщеного населення та біженців, на Сирію досі припадають найбільші у світі показники: 12 млн осіб - майже дві третини населення - є переміщеними всередині країни або виїхали за кордон як біженці чи шукачі притулку.

Окрім затяжної ситуації з палестинськими біженцями, друге місце за кількістю переміщених осіб залишається за афганцями (4,7 млн людей), за ними йдуть іракці (4,2 млн) та населення Південного Судану. У Судані зафіксоване найбільше у світі зростання кількості переміщених осіб - тут на кінець року 3,3 млн людей залишили свої оселі.

«Діти, які становлять половину загальної кількості біженців, продовжують нести неспівмірний тягар страждань, головним чином через свою підвищену вразливість», - йдеться у доповіді.

На кінець травня в Україні зареєстровано 1,58 млн переселенців із Донбасу і Криму.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: