У Турчинова заявляють про непричетність до зриву впровадження системи е-декларування

У Турчинова заявляють про непричетність до зриву впровадження системи е-декларування
Фото rian.com.ua

У РНБО наголосили, що до повноважень Ради не входить впровадження е-декларування

У Раді національної безпеки та оборони України наголошують, що не мають жодного стосунку до зриву впровадження системи електронного декларування. Про це йдеться у заяві прес-служби РНБО у зв’язку з ситуацією, що склалася навколо запуску системи електронного декларування, інформує УНІАН.

У прес-службі Ради нацбезпеки та оборони наголосили, що до повноважень РНБО, її Апарату, а також секретаря РНБО не входить впровадження системи е-декларування.

«За її запровадження і функціонування системи відповідає Національне агентство із запобігання корупції (НАЗК) - незалежний орган, який обирався на конкурсних засадах відкрито та прозоро. Ні Президент України, ні Кабінет Міністрів України, ні, тим більше, РНБО України не мають жодного впливу на НАЗК. Розповіді про будь-які політичні квоти в НАЗК є цинічною брехнею і провокацією», - сказано у заяві.

Нагадаємо, журналісти спіймали Держспецзв’язку на публічних фальсифікаціях та брехні. У зв’язку з цим у ЗМІ з’явилась версія, що за зривом запуску електронного декларування стоять Турчинов і Порошенкож.

Як повідомлялось, 15 серпня голова Національного агентства з питань запобігання корупції Наталія Корчак заявила, що в Україні рівно о 00:00 офіційно запрацювала система електронного декларування. Водночас ця система запрацювала без передбаченої законом сертифікації. Сертифікацію системі повинен був видати Держспецзв'язок. Однак у цій службі заявляють про проблеми з програмним забезпеченням для системи електронного декларування. Своєю чергою правозахисники наголошують, що запуск системи електронного декларування без сертифікації може дозволити чиновникам уникнути кримінальної відповідальності за декларування неправдивої інформації.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: