У Варшаві назвали країни, які можуть надати Києву летальну зброю

У Варшаві назвали країни, які можуть надати Києву летальну зброю
Колишній міністр національної оборони Польщі Януш Онишкевич

Екс-міністр національної оборони Польщі: Підтримувати українську армію потрібно не лише «матрацами чи шоломами», а й постачанням конкретних видів озброєнь і техніки

Летальну зброю Україні для захисту від російської агресії мають надати не лише США, а й інші країни, насамперед Канада, Велика Британія та Польща.

Про це у коментарі Укрінформу заявив голова виконавчої ради Євроатлантичного товариства у Варшаві, колишній міністр національної оборони Польщі Януш Онишкевич.

«Заяви з боку американських чиновників (у питанні надання летальної зброї — ред.) є досить серйозними: побачимо чи це викується в якісь конкретні дії не лише з боку США, але згодом і з боку інших європейських країн. Найбільш ймовірно,  що до США долучаться Канада, Велика Британія і Польща»,- зазначив Онишкевич.

Експерт наголосив, що він від самого початку підтримує ідею надання Україні летальної зброї для захисту своєї території. 

«Чим сильнішою є Україна, тим більші шанси, що регіону не загрожуватимуть додаткові авантюрні дії Росії. Натомість, чим слабшою буде українська армія, тим більшою є спокуса Росії до подальшої агресії»,- констатував  експерт.

Він додав, що підтримувати українську армію потрібно не лише «матрацами чи шоломами», а й постачанням конкретних видів озброєнь та техніки.

Читайте також статтю: Володимир Жемчугов: Росія з Донбасу не піде, бо там залишаються сотні тисяч свідків для Гааги

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: