У законопроект про деокупацію Донбасу внесуть правки щодо Криму

У законопроект про деокупацію Донбасу внесуть правки щодо Криму

У першу чергу у цьому законі з'явиться розділ про те, що Україна так само буде здійснювати певні інструменти і буде проводити певні міжнародні заходи по звільненню і деокупації Криму - заявила Луценко

У законопроект про реінтеграцію окупованих територій будуть внесені правки, зокрема, щодо деокупації Криму.

Про це заявила представник президента в парламенті, заступник голови фракції «Блоку Петра Порошенка» Ірина Луценко в ефірі «5 каналу».

«Вже враховано багато пропозицій і ще будуть, бо зараз надходять пропозиції, які будуть враховуватися. Що вже враховано – в першу чергу у цьому законі з'явиться, можливо, розділ чи стаття про те, що Україна так само буде здійснювати певні інструменти і буде проводити певні міжнародні заходи по звільненню і деокупації Криму», - сказала Луценко.

Вона пояснила, що одне з основних зауважень, яке було, зокрема, від кримськотатарських представників, – чому не звучить Крим.

«Буде звучати. Наступне, наші мажоритарники, особливо ті, що з Донбасу, хочуть запропонувати додаткові інструменти по мирному врегулюванню і поверненню Донбасу в Україну і інше», – зазначила Луценко.

Нагадаємо, 6 жовтня Рада ухвалила у першому читанні закон про реінтеграцію Донбасу.

Проти президентського проекту щодо Донбасу проголосували 32 нардепи.

Також Верховна Рада України підтримала за основу та в цілому законопроект №7164 «Про створення необхідних умов для мирного врегулювання ситуації в окремих районах Донецької і Луганської областей». Голова ВР Андрій Парубій підписав цей документ.

Читайте також статті: 

Як будуть повертати Донбас? Основні тези нового плану Порошенка

Гра в шашки. Як Рада «повертала» Донбас

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: