Луценко: У затриманого заступника міністра охорони здоров’я був спільник

Луценко: У затриманого заступника міністра охорони здоров’я був спільник
УНІАН

Генпрокурор розповів про спільника затриманого заступника міністра охорони здоров’я

Генеральний прокурор Юрій Луценко на брифінгу заявив, що у «справі Василишина» діяла група змовників, а не лише один заступник міністра.

«Василишин, який до того був керівником Олександрівської лікарні, предст колективу цієї лікарні уродженця міста Донецька Серняка Юрія Петровича, який став обіймати посаду керівника урологічного центру цієї клінічної лікарні і особисто розприділяв лікарів на операції, за кожну з яких лікарі вимагали гроші з пацієнтів і віддавали цьому Серняку», - розповів він про спільника Василишина.

За словами Луценка, Серняк ці гроші акумулював і раз на тиждень передавав Василишину. «Щотижня від 50 тисяч грн до 100 тисяч грн лише з цього центру отримував заступник міністра. Один із працівників урологічного центру співпрацював з правоохоронними органами, таким чином це була контрольована передача незаконних грошей. Пять разів ми фіксували отримання міченої частини хабаря. Вчора під час отримання пятого епізоду цього хабарництва був затриманий Василишин, який привіз ці гроші до дачі своєї доньки, і його помічник Серняк, який зараз дає викривальні покази», - додав Генпрокурор.

Луценко також зазначив, що Василишин від дачі показів відмовився, посилаючись на ст. 63 Конституції. «Тим не менше, ми вважаємо, що у нас є всі підстави обгрунтовано його підозрювати», - підкреслив Луценко.

Як повідомлялося, прокуратура м. Києва затримала заступника міністра охорони здоров'я Романа Василишина під час отримання хабара. Прокуратура стверджує, що він створив систему поборів з практикуючих лікарів за надання їм можливості проводити операції в Олександрівській лікарні м. Києва, головлікарем якої він був до призначення в Кабмін.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: