У зоні АТО бойовики посилили обстріли у трьох напрямках

У зоні АТО бойовики посилили обстріли у трьох напрямках
uainfo.org

Більшість проявів насильства були на лінії Ясинувата-Авдіївка, а також в районі донецького аеропорту

У зоні проведення антитерористичної операції останній тиждень характеризувався збільшенням кількості обстрілів, в тому числі з важкого озброєння, заявив перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ Олександр Гуг.

«На Донбасі тиждень був поганий. Більшість проявів насильства були на лінії Ясинувата-Авдіївка, а також в районі донецького аеропорту. Дорога Дебальцеве-Світлодарськ також залишається гарячою точкою», - сказав він.

Гуг зазначив, що, зокрема, 15 червня в н.п. Березове зафіксували 60 вибухів «невідомого походження», в н.п. Новоолександрівка - 50 вибухів, «оцінених як постріли з мінометів», 13 червня в підконтрольному «ДНР» н.п. Кадіївці (колишньому Стаханові) - 63 вибухи.

За його словами, спостерігачі особливо стурбовані ситуацією на околицях Горлівки, підконтрольної «ДНР», де лише ввечері 12 червня було 280 вибухів.

Глава СММ ОБСЄ поінформував, що спостерігачі фіксують порушення Мінських домовленостей як з боку «ЛНР/ДНР», так і з боку сил АТО.

«Практично щодня ми бачимо пересування військових і озброєння. Також ми бачимо пошкодження цивільної інфраструктури. У Куйбишевському районі Донецька спостерігачі бачили, що багато будинків були пошкоджені від розривів снарядів і бачили плями крові... Сторони не дотримуються даних раніше обіцянок, пов’язаних із Мінськими домовленостями», - зазначив він.

Гуг додав, що на сьогодні СММ ОБСЄ налічує 709 спостерігачів, 589 з них працюють на Сході України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: