Учасник «прориву» Саакашвілі впав в кому після оголошення рішення суду

Учасник «прориву» Саакашвілі впав в кому після оголошення рішення суду
Олександр Бурцев перебуває у реанімації

Олександр Бурцев втратив свідомість і впав у кому

Один з учасників «прориву» Саакашвілі через кордон – Олександр Бурцев, після того як суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 діб без можливості внесення застави, впав в кому і перебуває у реанімації.

Про це в  Facebook заявив Давід Сакварелідзе.

Олександру Бурцеву вручили підозру невдовзі після того, як Міхеїл Саакашвілі разом з соратниками прорвалися через українсько-польський кордон. Тоді суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою 60 днів без права внесення застави. На це рішення була подана апеляція і 21 вересня колегія суддів розпочала її розгляд, однак оголосила перерву на чотири дні. Весь цей час Олександр Бурцев перебував у СІЗО.

За словами Давіда Сакварелідзе, у Олександра Бурцева важка форма цукрового діабету, відтак він інсулінозалежний. Однак у СІЗО йому не надали необхідних ліків. Не надали медпрепаратів йому і під час засідання у суді.

Коли судді оголосили рішення про те, що запобіжний захід залишається без змін – 60 діб під вартою без можливості внесення застави, Олександр Бурцев втратив свідомість і впав у кому. Зазначається, що він зараз перебуває у реанімації.

Раніше про взяття Бурцева на поруки до Апеляційного суду звернулись сім народних депутатів та лідер «Руху нових сил» Михайло Саакашвілі.Він особисто був присутній на засіданні суду, однак вироку не дочекався.

Саакашвілі отримав українське громадянство згідно з указом президента України наприкінці травня 2015 року. Саакашвілі очолював Одеську обласну державну адміністрацію з 30 травня 2015 року по 9 листопада 2016 року, після чого оголосив про відставку.

26 липня президент позбавив його українського громадянства. За даними Адміністрації президента, причина такого рішення - надання Саакашвілі недостовірної інформації під час оформлення заяви на громадянство (у Грузії на Саакашвілі порушено чотири кримінальні справи, у тому числі про розтрату бюджетних коштів та перевищення службових повноважень).

Наразі Саакашвілі перебуває в Україні, фактично прорвавшись через кордон 10 вересня у супроводі депутатів та своїх прибічників.

Олександр Бурцев є бійцем батальйону «Шахтар».

Після подій 10 вересня у КПП «Шегині» народний депутат від фракції «Народного фронту», радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко опублікував на своїй сторінці у Facebook відео, на якому видно, що Бурцев бив прикордонників під час прориву Саакашвілі через кордон.

Нагадаємо, екс-президент Грузії Михайло Саакашвілі перейшов польсько-український кордон ввечері 10 вересня. Кордон прикордонників прорвали прихильники Саакашвілі, які буквально внесли його на український бік кордону. 

Генпрокурор пообіцяв притягнути до відповідальності організаторів прориву кордону в «Шегинях» та заявив, що прихильники Саакашвілі знищують державу. Поліція відкрила кримінальне провадження.

Саакашвілі натомість заявляє, що він і його прихильники не порушували закон на пункті пропуску «Шегині».

Як повідомлялося, Генеральна прокуратура України не має планів щодо арешту або екстрадиції екс-глави Одеської облдержадміністрації Михайла Саакашвілі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: