Угорщина обіцяє проблеми Україні на міжнародній арені через закон про освіту

Угорщина обіцяє проблеми Україні на міжнародній арені через закон про освіту

Угорські дипломати не будуть підтримували жодної української ініціативи у міжнародних організаціях

Міністр закордонних справ Угорщини Пейтер Сіярто викликає у міністерство на понеділок, 11 вересня, посла України в Угорщині Любов Непоп через нещодавно схвалений закон про освіту. Як заявив прес-секретар МЗС Угорщини Тамаш Менцер, міністр Сіярто має намір особисто повідомити, що вважає новий український закон «соромом і ганьбою».

За його словами, Сіярто розпорядився, щоб угорські дипломати не підтримували жодної української ініціативи у міжнародних організаціях, а також, що Угорщина віднині не підтримуватиме важливі для України рішення.

На всіх форумах ООН, ОБСЄ та Європейського союзу Будапешт буде порушувати питання щодо внесення поправок у мовну статтю закону України про освіту, додав Менцер.

Він так само зазначив, що за особистою вказівкою Пейтера Сіярто угорська дипломатія перешкоджатиме Україні в реалізації важливих для неї справ на міжнародній арені.

Менцер пояснив, що причинами цього рішення Сіярто, з одного боку, стали такі зміни в українському законі про освіту, які унеможливлюють здобуття нацменшинами України, включно зі 150-тисячною угорською нацменшиною, освіти рідною мовою. З іншого боку, коли Сіярто порушив у четвер це питання перед міністром закордонних справ України Павлом Клімкіним на зустрічі в рамках програми ЄС «Східне партнерство», відповідь українського колеги була неприйнятною для угорської сторони, наголосив Менцер.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: