Угорщина вбачає в безконтрольній міграції загрозу тероризму

Угорщина вбачає в безконтрольній міграції загрозу тероризму

2 жовтня в Угорщині планують провести референдум, на якому уряд сподівається отримати політичну підтримку своєї опозиції до будь-якого майбутнього плану ЄС з переселення мігрантів серед держав-членів

Провал міграційної політики сприяє поширенню тероризму, заявив міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто на генеральній асамблеї ООН.

Про це повідомляє abcnews.

Петер Сіярто заявив, що міжнародне співтовариство має дати зрозуміти, що немає ніякого виправдання за порушення кордонів між двома мирними країнами, і зробити все можливе, щоб утримати мігрантів і біженців якомога ближче до їх батьківщини.

«Безконтрольна і нерегульована масова міграція створила можливість для терористичних організацій легко направляти своїх бійців в інші країни і на інші континенти», – сказав Сіярто.

Він додав, що Угорщина є «християнською країною», і висловив розчарування, що Міжнародний кримінальний суд не відреагував на прохання його країни, щоб переслідувати в судовому порядку ІДІЛ за гоніння на християн.

Він додав, що через нездатність ООН до дій, Угорщина створила спеціальний секретаріат для моніторингу за переслідуваннями християн по всьому світу та допомоги їм.

2 жовтня в Угорщині планують провести референдум, на якому уряд сподівається отримати політичну підтримку своєї опозиції до будь-якого майбутнього плану ЄС з переселення мігрантів серед держав-членів.

Угорщина також позивається до ЄС в суді, сподіваючись запобігти тому, щоб тимчасово прийняти 1294 біженців відповідно до рішення блоку.

Правозахисні групи критикують ідею проведення цього референдуму за розпалювання ксенофобії і нетерпимості.

Сіярто відкидає цю критику.

«Міжнародне право стверджує однозначно, що право на безпечне життя належить до базових прав людини, – сказав Сіярто, – але право обирати країну для проживання не належить до прав людини».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: