Україна цього тижня у Мінську обговорить відведення військ на Донбасі

Україна цього тижня у Мінську обговорить відведення військ на Донбасі
Зустріч робочої групи у Мінську з питань безпеки відбудеться 5 жовтня

Українська готова обговорити розведення сил на Донбасі на зустрічі у Мінську

Українська сторона готова обговорювати імплементацію Рамкового рішення про відведення сил та засобів на робочій підгрупі з безпекових питань 5 жовтня, передає МЗС України.

«Ми також підтверджуємо свою готовність до обговорення усього комплексу питань, пов’язаних з імплементацією Рамкового рішення, в рамках Робочої підгрупи з безпекових питань Тристоронньої контактної групи, наступне засідання якої відбудеться у м. Мінськ 5 жовтня цього року. У цьому контексті варто зауважити, що наші представники були готові до обговорення ситуації, що склалася з розведенням сил і засобів на узгоджених ділянках, ще на минулому тижні» - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що представники Тристоронньої контактної групи підписали рішення щодо розведення сил і зброї на Донбасі. 

Під час брифінгу заступник очільника СММ ОБСЄ Олександр Хуг заявив, що представники ОБСЄ повинні проводити повний моніторинг по окупованій території задля забезпечення виконання угоди щодо відведення військ та зброї.

23 вересня бойовики «ЛНР» не дозволили представникам ОБСЄ здійснювати нагляд за процесом відведення озброєння та військ поблизу міста Золоте.

Того ж дня озброєні представники «ДНР» погрожували затримати та вдягти кайданки на представників ОБСЄ біля Старомихайлівки. 

28 веренся Хуг зазначив, що представники «ДНР» не розмінували район села Петрівського, яке входить до складу територій, де відбудеться розведення сторін.

1 жовтня біля Золотого відбулося розведення військ.. Але за декілька хвилин після розведення бойовики із гранатометів відкрили вогонь неподалік Новоолександрівки.

2 жовтня бойовики відмовилися відводити війська поблизу села Петрівське

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: