Україна довела до відома генсека ООН свою позицію щодо миротворців на Донбасі

Україна довела до відома генсека ООН свою позицію щодо миротворців на Донбасі
Миротворці ООН

Україна звернулася до генсека та голови Ради Безпеки ООН

Українська сторона довела до відома генерального секретаря ООН Антоніу Гутерріша позицію України щодо розміщення миротворців ООН на Донбасі.

Про це йдеться у повідомленні постійного представництва України при ООН в Twitter.

«Довели до відома генерального секретаря та голови Ради Безпеки ООН позицію України щодо миротворчої місії ООН в ОРДЛО», - йдеться у повідомленні.

Також українські дипломати розмістили фотокопію заяви Міністерства закордонних справ України англійською мовою від 5 вересня, в якій українське зовнішньополітичне відомство відреагувало на заяву керівництва РФ щодо можливості розміщення миротворців ООН на Донбасі.

Зокрема, у МЗС України вважають, що заявою президента РФ Володимира Путіна щодо введення миротворців ООН на лінію розмежування на Донбасі спотворюється сама ідея запровадження миротворчої операції.

Нагадаємо, 22 серпня президент України Петро Порошенко заявив, що має намір наступного місяця представити на Генасамблеї ООН ідею про розгортання миротворчої місії на Донбасі. 

Путін заявив, що підтримує ідею введення миротворців ООН на Донбас за умови їх розміщення на лінії зіткнення. Проте він проти надання США Україні летального зброї.

Згодом Росія подала в ООН свій проект про миротворців на Донбасі.

У відповідь постпред України при ООН Єльченко заявив, що в поданому Росією проекті резолюції немає ніякої миротворчості.

Заступник голови Верховної Ради, представник в гуманітарній робочій підгрупі Тристоронньої контактної групи щодо Донбасу Ірина Геращенко заявила, що Путін намагається спотворити ініціативу президента України Петра Порошенка щодо розміщення миротворців ООН на всій території тимчасово окупованого Росією Донбасу для спостереження за роззброєнням незаконних збройних формувань та бойовиків.

У МЗС України переконані, що Росія намагається спотворити саму ідею та цілі запровадження миротворчої операції на Донбасі.

За попередньою інформацією, розміщення миротворчої місії ООН на Донбасі коштуватиме понад $1 млрд на рік.

Згодом  стало відомо, що Україна може представити альтернативний проектрезолюції про миротворців на Донбасі.

Нагадаємо, Кремль вимагає особливого статусу Донбасу

Читайте також статтю: Бачо Корчілава: Пропозиція Путіна про миротворців на Донбасі дуже схожа на абхазький сценарій у Грузії

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: