Україна голосує: на одній дільниці провалився дах, а на іншу катають автобусами

Україна голосує: на одній дільниці провалився дах, а на іншу катають автобусами
Місцеві вибори в Україні

Спостерігачі також скаржаться на перебої зі світлом у однієї з ДВК та сторонніх людей на дільниці

Спостерігачі на місцевих виборах в Україні повідомляють про перебіг голосування і інциденти на дільницях.

Про це інформує громадянська мережа «Опора».

«Спостерігачі фіксують підвіз людей до виборчих дільниць. На автобусній зупинці та біля магазину спостерігачі помітили оголошення з графіком руху транспорту. Так, до дільниці №230392 у селі Мала Токмачка Оріхівського району під’їхав жовтий шкілький автобус «ЕТАЛОН» з номером АР 5859 СН. Дізнатись, кому належить автобус, спостерігачам не вдалось, оскільки водій транспорту, відмовившись відповідати на їхні запитання, швидко поїхав з дільниці», - розповідають, зокрема, представники «Опори» про те, що помітили на одній із дільниць у Запоріжській області.

Крім того, на автобусній зупинці та біля магазину спостерігачі помітили оголошення з графіком підвозу виборців на дільниці. Оголошення не має підпису, тому невідомо, чи це ініціатива.

На іншій дільниці Запорізької області постійно вибиває світло, скаржаться спостерігачі.

«На виборчій дільниці № 230566 у селі Урожайне Токмацького району виникають постійні проблеми зі світлом. За словами спостерігача  громадянської мережі «Опора»,  на звернення голови комісії в РЕМ там відповіли, що аварійної ситуації в цьому не вбачають. На дільниці спостерігачі зафіксували присутність сільського голови. Після наголошення спостерігачами про неприпустимість перебування сторонньої особи на дільниці під час процедури голосування, він покинув дільницю», - йдеться в повідомленні.

У Дніпропетровcькій області у приміщенні для голосування сталася НП - провалився дах.

«У досить екстремальних умовах триває голосування на ДВК №120183 (с. Одарівка Криничанський район, Дніпропетровська область), що знаходиться в приміщенні сільського клубу», - зазначають спостерігачі.

dvkdnipro_120183_2

У приміщенні також немає опалення. Комісія просить спостерігачів до місця обвалення даху близько не підходити.

«Стеля впала тільки вчора, тому змушені працювати в цьому приміщенні», - пояснила голова ДВК.

На іншій дільниці Дніпропетровщині спостерігачі зафіксували присутність стороннього чоловіка, який представився головою Криничанської районної адміністрації.

«Свою присутність на ДВК №120183 голова Криничанської районної адміністрації Олег Гапіч пояснив тим, що просто приїхав поцікавитись, як триває виборчий процес. При цьому пан Гапіч не є на цій дільниці ні кандидатом, ні виборцем й не підпадає під жодну з категорій осіб, які, відповідно до Закону можуть перебувати на дільниці», - наголошують спостерігачі.

Крім того, на Чернігівщині, в н.п. Лосинівка зафіксовано вкидання бюлетенів.

«Факт намагання вкинути бюлетені у Лосинівці на виборчій на дільниці № 74458 було зафіксовано представниками політичної партії  «Радикальна партія Олега Ляшка». По цьому порушенні було складено акт та викликано правоохоронні органи», - зазначається в повідомленні.

Нагадаємо, в Україні проходять вибори депутатів сільських, селищних, міських рад об’єднаних територіальних громад і відповідних сільських, селищних, міських голів в 41 об’єднаній територіальній громаді, утвореній в процесі децентралізації.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: