Україна готова до будь-яких пропозицій для звільнення заручників - Клімкін

Україна готова до будь-яких пропозицій для звільнення заручників - Клімкін
Павло Клімкін

Ситуація зі звільненням зараз ще складніша, ніж у минулому році, підкреслив Клімкін

Україна готова до будь-яких пропозицій для звільнення військових з окупованого Донбасу. Про це під час брифінгу за результатами зустрічі глав МЗС «нормандської четвірки» заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

«Якщо нам вдасться хоча б найближчим часом досягти цього гуманітарного доступу з боку Червоного Хреста, з боку міжнародних гуманітарних організацій, якщо нам вдасться хоча б якимось чином зробити результативними дискусії щодо обміну, і ми сказали, що готові на будь-яку опцію, щоб звільнити з окупованого Донбасу наших військових, наших героїв», - сказав він.

На думку міністра, ситуація зі звільненням зараз ще складніша, ніж у минулому році, передає телеканал 112 Україна.

«Я сьогодні привернув увагу всіх, що реально в цьому році звільнення йде ще складніше, ніж у попередньому. І це катастрофічна ситуація», - додав він.

Нагадаємо, у Мінську сьогодні проходила зустріч міністрів закордонних справ у «нормандському форматі» (Німеччина, Україна, Франція, Росія). Обговорювали «дорожню карту» щодо врегулювання ситуації на Донбасі, зокрема звільнення заручників, роботу пунктів пропуску та ситуацію в Торецьку, де через обстріли вже тиждень немає води.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: