Україна готує відставку проросійського президента ПАРЄ, - Ар’єв

Керівник української делегації наголосив, що остаточне рішення про початок процедури ще не схвалене

Голова української делегації в Парламентській асамблеї Ради Європи Володимир Ар’єв підтвердив, що його колеги обговорюють можливість ініціювати дострокову відставки президента асамблеї Педро Аграмунта, який лобіює зняття санкцій з РФ.

Про це Ар’єв заявив в Страсбурзі в коментарі кореспонденту «Європейської правди».

Він підтвердив слова першого віце-спікера Ірини Геращенко про те, що процедура ще не розпочалася. Однак частина української делегації, за словами Ар’єва, налаштовані підготувати юридичне підґрунтя для цього.

«Це питання ініціювали члени нашої делегації та члени Європейської народної партії – Ірина Геращенко, Марія Іонова та Сергій Власенко», – повідомив він. Ар’єв, який також є членом ЄНП, нагадав, що саме ця група делегувала Аграмунта на посаду керівника асамблеї.

Водночас, керівник української делегації наголосив, що остаточне рішення про початок процедури ще не схвалене та буде залежати від того, чи буде Аграмунт і надалі лобіювати зняття санкцій з Росії.

«Ми будемо діяти залежно від обставин і маємо це як опцію в разі розвитку подій за найгіршим сценарієм», – зауважив депутат.

Українська делегація в Парламентській асамблеї Ради Європи готується достроково поставити під сумнів повноваження президента асамблеї Педро Аграмунта.

Юридично запустити цю процедуру буде можливо в січні, під час відкриття чергової сесії ПАРЄ. В січні також буде вирішуватися питання про продовження санкцій протии РФ в асамблеї. parye_942112

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: