Україна і Китай збудують найбільший літак у світі

Україна і Китай збудують найбільший літак у світі

В «Укроборонпромі» роз’яснили, на яких умовах Україна та Китай спільно будуватимуть літак Ан-255 «Мрія»

30 серпня ДП «АНТОНОВ», що входить до складу ДК «Укроборонпром», та китайська компанія Aerospace Industry Corporation of China (AICC) підписали Угоду про співробітництво за програмою Ан-225. Таким чином, сторони висловили наміри у довгостроковому співробітництві, яке передбачає на першому етапі побудову другого модернізованого екземпляру літака Ан-225 «Мрія» в ДП «АНТОНОВ» і поставку компанії AICC, та створення на другому етапі спільного серійного виробництва Ан-225 в Китаї за ліцензією ДП «АНТОНОВ».

Обидва етапи будуть реалізовані за умовами окремих контрактів, повідомляють в «Укроборонпромі».

Нагадаємо, раніше в китайських ЗМІ з'явилася інформація, що 30 серпня китайська компанія China airspace і українське держпідприємство «Антонов» уклали договір про співпрацю. Зокрема повідомлялося, що за даним договором до Китаю переходить право власності на гігантський літак-транспортер Ан-225, включаючи використання креслень та специфікацій літака. Переговори щодо залучення китайських інвесторів велися ще в травні 2016 року. Після підписання договору з українською компанією Китай отримав доступ до унікальних технологій у галузі авіабудування. Планується, що перший китайський Ан-225 буде випущено вже в першій половині 2019 року.

Державне підприємство «Антонов» спростувало інформацію про продаж китайській компанії China airspace прав на найбільший у світі транспортний літак Ан-225 «Мрія» та пообіцяло надати офіційну інформацію щодо цього найближчим часом.

Довідка. Ан-225 «Мрія» створено київським Конструкторським бюро імені Антонова. Свій перший політ літак здійснив у 1988 році. Відтоді «Мрія» залишається найбільшим і найпотужнішим у світі транспортним літаком.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: