Україна має надати свої пропозиції щодо Донбасу не пізніше березня – Безсмертний

Україна має надати свої пропозиції щодо Донбасу не пізніше березня – Безсмертний
Роман Безсмертний

Безсмертний вважає, що гарантувати лояльність до України нових лідерів Франції і Німеччини неможливо

Колишній учасник політичної підгрупи мінської контактної групи Роман Безсмертний вважає, що прихід нової адміністрації у Вашингтон вимагає від України не пізніше березня надати свої пропозиції по Донбасу. Про це він заявив в інтерв’ю «Главкому».

«Україна мусить не пізніше березня запропонувати своє бачення нормандського та мінських процесів з прицілом на те, що в Парижі і у Берліні можуть відбутися зміни. І зробити це треба до того, як там після виборів з’являться нові господарі», - зазначив він.

Політик вважає, що гарантувати лояльність до України нових лідерів Франції і Німеччини неможливо. «А це означає, що Україна має запропонувати такі ініціативи, які зроблять адміністрацію Трампа нашими союзниками. Перебіг виборчих кампаній у Європі демонструє, що цілісність і сила Європи під великим питанням», - вважає Безсмертний

Він також впевнений, що до березня в Мінську нічого суттєвого не відбуватиметься. Втім, як і після березня.

«Мінський процес і російсько-українська війна втратили часовий і просторовий розмір. Але поки в Берліні і Парижі будуть чухатись, треба швидко щось написати – коротке і чітко зрозуміле по пунктах. Я б радив першим пунктом записати визнання реальної поточної ситуації – тобто назвати війну війною і вже від цього танцювати далі», - підкреслив Безсмертний.

Нагадаємо, 16 листопада канцлер ФРН Ангела Меркель представила Штайнмаєра як кандидата у президенти. Вибори президента Німеччини відбудуться 12 лютого 2017 року.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: