Україна може отримати 410 млн доларів від Держдепартаменту США

Україна може отримати 410 млн доларів від Держдепартаменту США

Пропонований конгресменам кошторис Державного департаменту не містить скорочення програми допомоги Україні

У Палаті представників Конгресу США представлено кошторис Державного департаменту

Комітет з питань асигнувань Палати представників Конгресу США представив проект «Закону щодо асигнувань на потреби Державного департаменту, зарубіжні операції та суміжні програми на 2018 фінансовий рік», яким передбачається виділити Україні у наступному році 410,465 млн дол. Про це інформує посольство України в США.

«Незважаючи на суттєве скорочення загального бюджету Державного департаменту, кошторис допомоги Україні по лінії зовнішньополітичного відомства Сполучених Штатів та причетних агентств збережено на рівні 2017 року – у обсязі, що не менший за 410,465 млн. дол», - йдеться у повідомленні.

Законопроект, зокрема, передбачає фінансування на безпекові цілі за програмою «Міжнародне військове фінансування» (Foreign Military Financing) для України на рівні не меншому поточного бюджетного року, а також законодавчу можливість для виділення у разі необхідності коштів під надання нашій державі додаткових кредитних гарантій.

Нагадаємо, Палата представників Конгресу США в п'ятницю схвалила свій варіант військового бюджету на 2018 року. Оборонний бюджет США буде збільшено з 619 млрд до 696 млрд доларів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: