Україна не піде на поступки, доки РФ не виконає зобов'язання щодо безпеки на Донбасі – Порошенко

Україна не піде на поступки, доки РФ не виконає зобов'язання щодо безпеки на Донбасі – Порошенко
Фото obozrevatel.com

Президент наголосив, що Україна вже 2,5 року бореться проти російської агресії

Без виконання Росією своїх зобов'язань у сфері безпеки на Донбасі Україна не зробить ані кроку вперед. Про це заявив президент України Петро Порошенко, виступаючи під час відкриття саміту Ялтинської Європейської стратегії в Києві.

«Жодного кроку вперед, доки російська сторона не відведе свої війська на бепечну відстань і не здійснить заходів у сфері безпеки», – сказав він.

При цьому Порошенко наголосив, що Україна вже 2,5 року бореться проти російської агресії. «Це не громадянська війна, не конфлікт в Україні, не щось інше, це просто агресія Російської Федерації проти суверенної і незалежної, вільної та демократичної України», – додав він.

Президент наголосив: Росія повинна вивести свої війська з території України. Він додав, що РФ не виконує взяті на себе раніше зобов'язання. «Україна виконує взяті на себе зобов'язання. Що зробила Росія? Нічого», – зауважив глава держави.

Як повідомлялося, 15 вересня в Києві відкрилася 13-та щорічна зустріч Ялтинської європейської стратегії (YES). Прогнозувалося, що в роботі форуму візьмуть участь понад 350 провідних політиків, дипломатів, бізнесменів, громадських діячів, експертів з 20 країн світу.

Нагадаємо, Порошенко також заявив, що окупаційна влада не здатна забезпечити належний соціальний рівень в окупованому Криму. У своїй промові Порошенко зазначив, що окупований Крим перетворюється на справжній концентраційний табір. Порошенко попередив, що представники Криму, які потраплять до Держдуми РФ, опиняться у санкційному списку. Він також закликав США до додаткових санкцій проти РФ за аналогом поправки Джексона-Веніка.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: