Україна отримала кошти третього траншу МВФ

Україна отримала кошти третього траншу МВФ

Транш МВФ буде спрямовано на збільшення міжнародних резервів Національного банку

Україна отримала кошти третього траншу від Міжнародного валютного фонду за програмою співпраці. Про це повідомили у прес-службі Національного банку України.

У відповідь на запитання, чи надійшли Україні кошти траншу у розмірі 1 мільярд доларів від МВФ, у НБУ відповіли: «Ми підтверджуємо цю інформацію».

Раніше міністр фінансів заявив, що третій транш МВФ очікують на рахунках України вже сьогодні.

Нагадаємо, МВФ схвалив виділення Україні чергового траншу за програмою співпраці в 1 млрд дол., який у Києві планують спрямувати на поповнення міжнародних резервів НБУ.

Відомо, що до кінця вересня уряд повинен подати до парламенту законопроект про обіг сільськогосподарських земель та прийняти закон, що підсилює норми Цивільного процесуального кодексу та Господарсько-процесуального кодексу щодо внутрішніх транзакцій і арешту банківських рахунків.

В кінці листопада 2016 року, відповідно до умов меморандуму, парламент повинен прийняти законодавство про Національне антикорупційне бюро України, яке отримає широкий спектр повноважень, що дозволяє йому не залежати від інфраструктури інших відомств.

Також МВФ дав прогноз розвитку економіки України до 2021 року, згідно з яким, зростання ВВП України в 2017 році може становити 2,5%, в 2018 - 3%, в 2019 - 3,5%, в 2020 і 2021 роках - 4%.

Третій транш Міжнародного валютного фонду буде спрямовано на збільшення міжнародних резервів Національного банку.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: