Україна перейшла на зимовий час

Україна перейшла на зимовий час
Переведення часу

Останньої неділі жовтня годинники переводять на годину назад

Україні перейшла на зимовий час у ніч із 29 на 30 жовтня о четвертій годині ранку.

Перехід на зимовий час передбачений постановою Кабінету міністрів України «Про порядок числення часу на території України» від 13 травня 1996 року.

У 2011 році Верховна Рада намагалася скасувати щорічне переведення годинників, але під тиском громадськості ухвалена постанова була скасована.

"Літній" і "зимовий" порядок обчислення часу вперше був запроваджений у Великій Британії в 1908 році для економії та раціональнішого розподілу електроенергії впродовж доби. В СРСР перехід на зимовий час і назад регулярно здійснювався з 1981 року. Нині понад 110 країн світу переводять годинники на "літній" і "зимовий" час.

Торік частина території України не переходила на зимовий час. Це стосувалося анексованого Росією Кримського півострова, а також окремих районів Луганської та Донецької областей, які тимчасово окупували бойовики з терористичних угруповань «ЛНР» і «ДНР.

Росія кілька років тому відмовилася від переведення стрілок годинників двічі на рік. Відтепер московський час наприкінці весни, влітку і на початку осені збігається з українським, а до квітня відрізнятиметься на одну годину.

Японія, Китай, Індія, Ірак також відмовилися від щорічного чергування зимового-літнього часу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: