Україна підготувала черговий міжнародний позов до Росії

Україна підготувала черговий міжнародний позов до Росії

Заява до міжнародного суду ООН у Гаазі ще не подана, Україна ще відпрацьовує формальності зі своїми міжнародними радниками

Україна підготувала в міжнародний суд ООН у Гаазі черговий міжнародний позов до Росії через агресію на Донбасі і анексію Криму. Про це в ефірі «5 каналу» заявив міністр юстиції Павло Петренко.
«Не маю права розповідати деталі даної заяви. Ми цю заяву підготували, тому що пройшли процес досудового врегулювання, зараз вона на стадії подачі, вона ще не подана, є формальності, які ми відпрацьовуємо з нашими міжнародними радниками, для того щоб з точки зору процедурних моментів у сторони агресора не було жодних шансів. Ми не повторимо негативний досвід Грузії, коли вона пішла схожим шляхом до цього суду, але з процедурних моментів, через низку помилок, позов їм повернули», – зазначив Петренко.
«Україна робить цей шлях більш правильним і виваженим, можливо, трохи довшим, але з урахуванням тієї доказової бази, яка у нас є – беззаперечності факту агресії, факту незаконного захоплення території, факту фінансування терористичних організацій... Ми маємо всі шанси по низці конвенцій, до яких Росія долучилася, мати сильну позицію у суді і хорошу перспективу виграшу таких справ. Доказова база є безпрецедентною», – додав міністр.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: