Україна почала купувати американське вугілля

Україна почала купувати американське вугілля

Перші 85 тис. т вугілля із США мають прибути в порт «Южний» на початку вересня

Українська державна компанія «Центренерго» домовилася про постачання зі США 700 тис. т вугілля антрацитової групи до кінця 2017 року.

Про це заявив директор «Центренерго» Олег Коземко, передає ВВС.

Вугілля постачатиме американська компанія XСoal Energy & Resources, виконавчий директор якої Ерні Трашер приїхав до України презентувати проект.

«У штаті Пенсильванія ми відвідали п'ять великих вуглевидобувних підприємств. Найкраща пропозиція була від Xcoal. Контракт підписали на постачання 700 тис. тонн вугілля до кінця цього року», - сказав Коземко.

За його словами, перші 85 тис. т мають прибути в порт «Южний» на початку вересня, а наприкінці місяця прибудуть наступні 120 тис. т.

Керівник «Центренерго» також зазначив, що вартість кожної поставки відрізнятиметься, а ціна вугілля першої партії становитиме $113 за тонну.

Наступного року Україна може закупити ще більше американського вугілля - до 2 млн т.

Представник американської компанії Xcoal Ерні Трашер зазначив, що енергетичне вугілля надходитиме зі США в Україну вперше.

Державна компанія «Центренерго» володіє кількома теплоелектростанціями, які потребують вугілля антрацитової групи, зокрема, Трипільською ТЕС у Київській області та Зміївською ТЕС у Харківській області. У «Центренерго» заявили, що все вугілля зі США йтиме саме на Трипільську ТЕС.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: