Україна поскаржилася в ООН на кораблі, які незаконно заходять до окупованого Криму

Україна поскаржилася в ООН на кораблі, які незаконно заходять до окупованого Криму

19 делегацій країн-членів ІМО, серед яких Австралія, Велика Британія, ФРН, США та Франція підтримали позицію української делегації та вчергове засудили анексію Криму

Українська делегація порушила питання про незаконне заходження суден до закритих морських портів України в АР Крим та Севастополі в рамках спецустанови ООН - Міжнародної морської організації (ІМО).

Про це повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ України.

«15 червня ц.р. українська делегація виступила на засіданні Комітету з безпеки на морі Міжнародної морської організації (ІМО) із заявою щодо загроз безпеці навігації через заходження суден до закритих морських портів України в АР Крим та Севастополі, які створюються незаконними діями РФ. Було висловлено рішучий протест у зв’язку з черговою збройною провокацією з боку РФ - обстрілом 1 лютого 2017 року транспортного літака Військово-морських сил Збройних сил України Ан-26 у районі Одеського газового родовища у виключній (морській) економічній зоні України», - йдеться у повідомленні.

За результатами обговорення 19 делегацій країн-членів ІМО, серед яких Австралія, Велика Британія, ФРН, США та Франція підтримали позицію української делегації та вчергове засудили анексію Криму.

Таким чином, констатують в МЗС, «спроби російської делегації під час засідання звинуватити ІМО за Україну у розгляді питань, які не належать до компетенції організації, не отримали підтримки з боку іноземних делегацій».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: