Україна розкритикувала Радбез ООН через бездіяльність у питанні Криму та Донбасу

Україна розкритикувала Радбез ООН через бездіяльність у питанні Криму та Донбасу
Заступник міністра закордонних справ України Сергій Кислиця

У якості прикладу бездіяльності ООН Україна навела геноцид в Руанді 1994 року

Українська делегація закликала головні інститути ООН своєчасно реагувати на конфлікти у світі з метою їх локалізації та запобігання зростання насильства та порушень прав людини.

Про це заявив у середу на засіданні Ради Безпеки ООН заступник міністра закордонних справ України Сергій Кислиця, повідомляє «Укрінформ».

«У питаннях попередження конфліктів та зростання кількості порушень прав людини швидкість реагування ООН має критичне значення», - підкреслив Кислиця під час дебатів на тему миру і безпеки в Африці.

У зв'язку з цим представник України нагадав, що в 1994 році ООН не змогла попередити геноцид в Руанді.

«Через двадцять років в питанні України Об'єднані Нації, Рада Безпеки і генеральний секретар нічого не зробили для того, щоб припинити окупацію Криму і військову агресію Росії», - заявив заступник міністра закордонних справ України.

Нагадаємо, Україна неодноразово виступала з критикою про недостатню активність ООН у часи генерального секретаря Пан Гі Муна, а також блокування роботи Ради Безпеки ООН одним із його постійних членів у зв'язку з озброєною окупацією Росією української суверенної території.

«Главком» також повідомляв, що під час дебатів в Радбезі у середу Київ закликає ООН посилити партнерство з Африканським Союзом.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: