Україна шукає компроміс з Нідерландами щодо ратифікації угоди про асоціацію

Україна шукає компроміс з Нідерландами щодо ратифікації угоди про асоціацію

Україна виходить з того, що мають бути дотримані дві ключові червоні лінії: жодних нових додаткових переговорів, і, по-друге, – жодних змін до тексту угоди

Українська сторона продовжує діалог із Нідерландами у пошуку компромісу щодо ратифікації Угоди про асоціацію України з Європейським Союзом. Про це заявив заступник голови Адміністрації президента Костянтин Єлісєєв на брифінгу.
«По-перше, не треба робити ніякої трагедії. Ми зараз в активному діалозі з нідерландською стороною щодо пошуку можливих варіантів вирішення цього питання. До нас підключилися і представники Європейського Союзу», – повідомив він.
Єлісєєв зазначив, що це «скоріше тактична заява, яка дійсно пов'язана з підготовкою до майбутніх парламентських виборів, які відбудуться 15-го березня 2017 року».
«Ми на сьогодні виходимо з того, що мають бути дотримані дві ключові червоні лінії: жодних нових додаткових переговорів, і, по-друге, – жодних змін до тексту угоди ми вносити не будемо. В рамках цих двох ліній ми будемо шукати взаємоприйнятний компроміс», – сказав заступник глави АП.
Водночас Єлісєєв висловив сподівання, що міжнародні партнери будуть, як і Україна, виконувати свої зобов'язання.
«Наші міжнародні партнери нам часто нагадують, що Україна має робити. Україна намагається це реалізовувати, як би важко це не було. Але я хотів би нагадати, що й наші партнери мають виконувати те, що нам обіцяють», – зазначив представник АП.
«Це стосується і якнайскорішої ратифікації Угоди про асоціацію, надання українським громадянам безвізового режиму, підписання угоди про спільний авіаційний простір між Україною і ЄС, продовження і посилення санкцій (стосовно РФ – Ред.) особливо в контексті порушень прав людини на території Криму, а також гарантій безпеки, які були надані нашими партнерами відповідно до будапештського меморандуму», – додав Єлісєєв.
Нагадаємо, прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте напередодні заявив, що, попри багатомісячні дипломатичні зусилля, його країна навряд чи ратифікує угоду про асоціацією між Україною та Європейським Союзом після того, як більшість нідерландців висловились проти ратифікації на референдумі у квітні 2016 року.
Угоди про вільну торгівлю повинні бути ратифіковані національними урядами країн ЄС перед їхнім офіційним набуттям чинності. Угода про вільну торгівлю є частиною угоди про асоціацію між ЄС та Україною.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: