Україна стає Трампу поперек горла – Le Monde

Україна стає Трампу поперек горла – Le Monde

Невже карколомний новий президент США теж зламає зуби об Україну?

«Американський президент, безсумнівно, волів би пройти повз це, але Україна стає йому поперек горла, як тільки він робить боязкі спроби укласти велику «угоду» з Росією», – пише Le Monde.

«Забудьмо про геополітику і геоекономіку, розгляньмо концепцію геогастрономії. Журналіст Іван Нечипуренко, запрошений на обід до їдальні російського МЗС ву Москві, виявив, що легендарні котлети по-київськи були там перейменовані в «котлети по-кримськи». Ось як далеко заходить бажання анексії після того, як Крим було вирвано в України в 2014 році», – йдеться в статті.

Видання пише, що «анексія» котлет по-київськи вельми символічна: незалежність України, що зачіпає за живе саму суть російської ідентичності, «не завжди перетравлюється». «Реакція Москви зачіпає за живе суть міжнародної системи в епоху, що настала після холодної війни, і залишається величезною перешкодою, що блокує відносини між Росією і Заходом», – зазначає Le Monde.

«Невже карколомний Трамп теж зламає зуби об Україну? У своєму шаленому бажанні почати зовнішню політику заново, не звертаючи уваги на своїх попередників, новий американський президент начебто добре почав, забувши про Київ, Донбас та Крим заради великої «угоди» з Володимиром Путіним», – пише видання.

У статті йдеться, що революційний запал Білого дому стикається з безліччю перешкод: раптом Україна стає поперек горла Дональду Трампу в здійсненні його великого російського задуму. Тому що вона користується підтримкою багатьох діячів у Вашингтоні, в Конгресі і в політико-військовому істеблішменті, а також тому, що принести її в жертву просто-напросто означало б принести в жертву міжнародне право. «А задля цього права проти Росії якраз і було введено як американські, так і європейські санкції», – стверджується в статті.

«Ось вищі чини дипломатії і Пентагону, призначені Трампом, і зайняли позицію з цього питання, підтверджуючи політику адміністрації Обами: жодного зняття санкцій, жодної зміни курсу, доки Мінські угоди, покликані розв'язати конфлікт на сході України, не буде виконано. Крім того, анексія Криму визнається незаконною», – вказує видання.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: