Україна та ЄС підписали антикорупційну угоду на 16 млн євро

Україна та ЄС підписали антикорупційну угоду на 16 млн євро
ЄС надасть Україну допомогу в боротьбі з корупцією

Внесок з боку ЄС становить 15 млн євро, співфінансування МЗС Данії – 1,34 млн євро

Україна та Євросоюз підписали угоду про фінансування заходу «Антикорупційна ініціатива ЄС в Україні» на суму понад 16 млн євро. Церемонія підписання відбулася на саміті Україна ЄС в Брюсселі.

Угода базується на результатах імплементації Плану дій щодо лібералізації ЄС візового режиму для України, виконання Контракту для України з розбудови держави, проекту ЄС «Підтримка реформ у сфері юстиції», імплементації Програми рамкового співробітництва між ЄС та Радою Європи для держав Східного партнерства на 2014-2017 рр., а також діяльності Консультативної місії ЄС з реформування сектору цивільної безпеки.

Загальний бюджет складає 16,34 млн євро, з яких внесок з боку ЄС становить 15 млн євро, співфінансування МЗС Данії – 1,34 млн євро.

Кошти ЄС будуть спрямовані на посилення спроможностей органів державної влади, відповідальних за боротьбу з корупцією, а також забезпечення доброчесності працівників інших установ та органів юстиції; покращення парламентського нагляду за процесом реалізації антикорупційних реформ; залучення громадянського суспільства та засобів масової інформації до здійснення антикорупційних заходів.

Допомога надаватиметься у формі спеціалізованої короткострокової та довгострокової інформаційно-консультативної підтримки, а також шляхом надання устаткування, проведення заходів з обміну досвідом, навчання та аналітичних досліджень. Реалізація заходу здійснюватиметься в основному в Києві, а також в окремих регіонах України.

Реалізація проекту розпочнеться наприкінці 2016 року за безпосередньої участі МЗС Данії.

Термін реалізації проекту: операційна фаза – 42 місяці, заключна фаза – 24 місяці.

Як повідомлялося, сьогодні в Брюсселі також був підписаний Меморандумом про взаєморозуміння щодо стратегічного енергетичного партнерства між Україною та Європейським Союзом.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: