Україна та Польща домовилися про спільне вивчення Волинської трагедії

Україна та Польща домовилися про спільне вивчення Волинської трагедії

Робота істориків спрямована на примирення між українським та польським народами

Міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський заявляє про підтримку роботи істориків, що спрямована на примирення між українським і польським народами. Про це він повідомив під час спільної прес-конференції з міністром закордонних справ України Павлом Клімкіним сьогодні в Києві.
«Ми не легковажимо цими складними і проблемними питаннями, які доводиться розв'язувати, тим більше між сусідами, і маємо позитивний досвід залагодження гострих питань», - заявив Ващиковський.
«Тому я підтримую бажання і кажу, щоб ми дали можливість працювати історикам і всім активістам для того, щоб вони працювали на користь примирення між народами», - додав міністр.
Сьогодні після зустрічі з Ващиковським міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив про домовленість сприяти роботі істориків, які досліджують трагічні сторінки українсько-польської історії. «Ми торкнулися ставлення суспільства до трагічних подій на Волині… Ми домовилися сприяти роботі наших істориків, ті, які будуть документально дивитися, що і як відбулося, в архівах. І ми домовилися, що ми призначимо, відповідно, Вітольд – з польського боку і я – з українського співголів українсько-польського форуму, які будуть цьому послідовно сприяти», - сказав він.
За інформацією Українського інституту національної пам’яті, Українсько-польський форум істориків відновив роботу у листопаді 2015 року. До складу форуму увійшли 12 вчених.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: