Україна та США підписали меморандум про співпрацю між парламентами

Україна та США підписали меморандум про співпрацю між парламентами
Україна-США

До цього українсько-американська міжпарламентська співпраця засновувалась на меморандумі 1999 року

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій та спікер Палати представників США Пол Раян підписали меморандум про двостороннє співробітництво між парламентами України і Сполучених Штатів.  

Церемонія відбулася під час двосторонньої зустрічі лідерів у будівлі Конгресу США, повідомляє «Укрінформ».

«У тексті меморандуму зазначається, що Україна є «форпостом» захисту західної демократії на тіл російської агресії. Це важливе розуміння й визнання ролі України, яка захищає не тільки свою державність, але й весь вільний світ», - заявив журналістам Андрій Парубій одразу після підписання документа.

Меморандум детально визначає сфери для міжпарламентського діалогу, в тому числі, в питаннях міжнародної політики, безпеки, торгівлі, промисловості, інновацій, інфраструктури, космосу. Крім того, документ охоплює питання співпраці в галузях охорони здоров'я, сільського господарства, природних ресурсів, а також інші напрями.

До цього українсько-американська міжпарламентська співпраця засновувалась на меморандумі 1999 року, який сприяв розширенню стратегічних відносин між Україною і США.

Нагадаємо, голова Верховної Ради України Андрій Парубій 12-16 червня 2017 року відвідує США з робочим візитом. В ході візиту у Вашингтон Парубій заявив, що у Пентагоні наразі обговорюється питання про надання Україні летальної зброї.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: