Україна відправила Білорусі ноту через трейлер російського фільму «Крим»

Україна відправила Білорусі ноту через трейлер російського фільму «Крим»
Російський окупант в Криму

У МЗС України зазначили, що наразі немає відповіді білоруського зовнішньополітичного відомства

Посольство України у Мінську направило до міністерства закордонних справ Білорусі ноту у зв’язку з виходом у мінських кінотеатрах трейлеру до російського фільму «Крим».

Про це повідомили у прес-службі посольства України у Республіці Білорусь.

«Ми направили дійсно у п’ятницю (14 липня – ред.) ноту до міністерства закордонних справ Білорусі. Білоруські ЗМІ чітко написали інформацію про те, що у мінських кінотеатрах показують трейлер до фільму «Крим», - повідомили у прес-службі.

Також у МЗС України зазначили, що наразі немає відповіді білоруського зовнішньополітичного відомства.

Зазначається, що російський прокатник картини - група компаній «Парадіз» - підтвердила, що показ фільму в Білорусі планувався.

Режисером проекту виступив Олексій Піманов - глава медіахолдингу «Красная Звезда», в який входить однойменний пропагандистський телеканал.

Вихід картини на широкі екрани запланований на 28-29 вересня.

Фільм «Крим» розповідає про пару, яку доля звела в Криму поблизу древнього міста Мангуп-Кале. За словами авторів картини, «протягом кримських подій закоханим доведеться боротися за своє життя і почуття».

Піманов в одному з інтерв'ю повідомив, що в підготовці фільму брав участь міністр оборони Росії Сергій Шойгу. «Це була його ідея з самого початку», - сказав російський режисер.

Він каже, що у фільмі пояснюється, навіщо Росія окупувала Крим. «Навіщо сталося? Багато хто вважає, що ось спало на думку, прошу вибачення, вищому керівництву Крим забрати, ось вони і забрали Крим. А найголовніше, заради чого це було зроблено - зрозуміли, що будуть трупи, що будуть вбивати, що буде майбутній Донецьк. Це було рішення, прийняте раз в сто років», - заявив Піманов.

 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: