Україна вимагає від РФ повернення Криму та грошову компенсацію

Україна вимагає від РФ повернення Криму та грошову компенсацію

Сума збитків наразі оцінюється в один трильйон гривень

Україна вимагає від Росії деокупації Криму та грошову компенсацію, сума збитків наразі оцінюється в один трильйон грн. Про це повідомила перший заступник міністра юстиції України Наталія Севостьянова сьогодні на прес-конференції.
«Одразу про суму ви мене будете питати, озвучувалися різні суми, орієнтовна сума, яку ми маємо на сьогоднішній момент, вона сягає одного трильйона», - зазначила вона.
«Притому, що ЄСПЛ бере до уваги інформацію, яку ми надаємо, коли вже справа буде по факту виграна, коли будуть визнані порушення за статтями, тоді ми вже перейдемо на стадію сатисфакції, будемо визначатися з цією сумою, і очевидно, що на тому етапі ми будемо звертатися до міжнародних експертних організацій для того, щоб для Європейського суду чітко встановити за наявними у нас доказами та документами ту суму по факту збитків, які наша держава отримала і через обмеження користування цим майном», - додала Севостьянова, яку цитує УНІАН.
«Не йдеться про компенсацію за втрачене, ми вимагаємо повернення, деокупацію Криму і компенсацію грошову за те, що ми не могли по факту ним користуватися весь цей період», - зауважила заступник міністра.
«Ми не ставимо питання про те, що Росія може програти, заплатити та на цьому все завершиться», - наголосила вона.
Нагадаємо, що Україна вже подала до Європейського суду з прав людини чотири позови проти Російської Федерації за її дії в Криму й на Донбасі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: