Україна вважає спрощення РФ надання громадянства українцям «правовою дискримінацією»

Україна вважає спрощення РФ надання громадянства українцям «правовою дискримінацією»
Україна вважає спрощення РФ надання громадянства українцям «правовою дискримінацією»

Єдиним документом, який засвідчує факт припинення громадянства України є відповідний указ президента України, — відзначили в МЗС

У Міністерстві закордонних справ України вважають схвалення російським керівництвом закону, яким спрощується порядок набуття громадянства РФ громадянами України, «свідченням повної зневаги держави-агресора до міжнародного права і суверенітету інших держав».

Про це повідомляється на сайті МЗС.

У міністерстві розцінили таке рішення Росії «як продовження правової дискримінації та утисків прав громадян України, які в силу різних обставин живуть або працюють на території Росії, а також на окупованій нею території України».

«Російська влада взяла на себе повноваження визначати порядок виходу з громадянства іноземної держави, що є виключною прерогативою національного законодавства держави відповідного громадянства», — йдеться у повідомленні.

У відомстві наголосили, що відмова від громадянства України у формі направлення нотаріально засвідченої заяви про відмову від українського громадянства в повноважний орган країни громадянства «є нікчемною за своєю суттю та змістом».

«Єдиним документом, який засвідчує факт припинення громадянства України як шляхом виходу з нього, так і його втрати, є відповідний указ президента України», — відзначили в МЗС.

Нагадаємо, що Путін підписав закон про спрощене надання українцям громадянства РФ.

У Росії заявили, що відтепер українцям не треба при відмові від громадянства України надавати довідку від національних органів. Достатньо копії звернення про відмову від громадянства.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: