Україна введе дзеркальні санкції щодо Росії - Кубів

Україна введе дзеркальні санкції щодо Росії - Кубів
rbc.ua

Кабмін вимагає від Росї негайного скасування запроваджених обмежувальних заходів стосовно українського експорту до інших країн

Україна планує ввести дзеркальні торгові і транзитні санкції відносно Росії, після прийняття президентом РФ Володимиром Путіним нового указу щодо обмеження переміщення українських товарів через територію РФ. Про це повідомив перший віце-прем'єр міністр України Степан Кубів під час погоджувальної ради.

Згідно із заявою Кабміну, запровадження Росією цих обмежень очікувано призведе до штучного погіршення умов торгівлі із третіми країнами, зокрема Центральної Азії, що означатиме скорочення обсягів українського експорту.  «Дані обмеження є черговим грубим порушенням міжнародних зобов’язань РФ, зокрема, взятих у рамках Світової організації торгівлі та Договору про зону вільної торгівлі від 18 жовтня 2011 року», - ідеться в заяві.

Крім того, як зазначається, уряд вживав і вживатиме всіх можливих заходів захисту національних інтересів України та протидії будь-яким виявам агресії з боку РФ. Також Кабмін вимагає  від Росії негайного скасування запроваджених обмежувальних заходів стосовно українського експорту до інших країн. 

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Російська Федерація запровадила додаткові обмеження щодо транзиту українських товарів через свою територію. Цим указом запроваджено додаткові обмеження щодо транзиту через територію РФ товарів походженням з України. Указ розширює обмеження транзиту до Республіки Казахстан і на транзит до Киргизької Республіки. Законодавчі зміни також передбачають повну заборону транзиту товарів «під ембарго».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: