Україна вже 10 місяців не купує газ у Росії

Україна вже 10 місяців не купує газ у Росії

Україна наприкінці листопада 2015 року відмовилася від закупівлі природного газу у «Газпрому»

Україна вже протягом 300 днів не купує природний газ у російського газового монополіста компанії «Газпром». Про це свідчать дані, опубліковані на сайті оператора газотранспортної системи України компанії «Укртрансгаз».
«300 днів не імпортуємо газ з Росії», - зазначено на спеціальному лічильнику компанії, який був запущений з листопада 2015 року, тобто з того моменту, як Україна перестала купувати «блакитне паливо» у «Газпрому».
Нагадаємо, Україна наприкінці листопада 2015 року відмовилася від закупівлі природного газу у «Газпрому». В цілому за 2015 рік наша країна подвоїла імпорт природного газу з Європи порівняно з 2014 роком - до 10,3 мільярда кубометрів, при цьому скоротивши в 2,3 рази закупівлю вуглеводнів з Російської Федерації.
Також за даними Державної служби статистики, 2015 року Україна імпортувала 16,4 мільярди кубометрів газу, що на 15,8% менше, ніж 2014 року.
У зв'язку із завершенням опалювального сезону Україна з 7 квітня почала поповнювати обсяги «блакитного палива» в підземних сховищах.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: