Україна заборонила імпорт птиці з Угорщини та Болгарії

Україна заборонила імпорт птиці з Угорщини та Болгарії
Кури в Болгарії та Угорщині хворіють

Причиною заборони стали випадки захворювання птиці на хворобу Ньюкасла на території Болгарії, а також високопатогенний грип на території Угорщини

Державна служба з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів України ввела заборону на імпорт птиці з Угорщини та Болгарії у зв'язку зі спалахами хвороби Ньюкасла та грипу птиці в цих країнах, повідомила прес-служба відомства.

«Згідно з офіційною інформацією Всесвітньої організації охорони здоров'я тварин, зареєстровано випадки захворювання птиці на хворобу Ньюкасла на території Болгарії, а також високопатогенний грип на території Угорщини. Враховуючи вищезазначене, із зазначених країн заборонено імпорт до України птиці, продуктів та сировини з них», – ідеться в повідомленні.

Крім того, за даними Держпродспоживслужби, спалахи хвороби Ньюкасла та грипу птиці зареєстровано також серед диких і перелітних птахів у Румунії, Польщі, Нідерландах, Швейцарії, Австрії та Німеччини.

У зв'язку з цим відомство закликає підприємства, діяльність яких пов'язана з імпортом птиці, враховувати зазначену інформацію.

Довідка. Хвороба Ньюкасла – це небезпечне вірусне захворювання птахів, яке супроводжується пневмонією, енцефалітом і множинними точковими ураженнями внутрішніх органів. Контакт людей з інфікованими птахами може викликати легкий кон'юнктивіт та симптоми, що нагадують грип, але вірус Ньюкасла не становить небезпеки для здоров'я людини. Схем лікування цієї хвороби не існує, але використання профілактичних вакцин і санітарних заходів знижує ймовірність спалахів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: