Україна заборонила транзит продуктів до Придністров’я

Україна заборонила транзит продуктів до Придністров’я
Придністров’я

«Рішення України негативно позначиться на продовольчому забезпеченні республіки», - бідкаються у невизнаному Придністров’ї

Україна заборонила через свою територію транзит продовольчих вантажів до невизнаного Придністров'я.

Про це під час екстреного засідання заявив так званий міністр сільського господарства і природних ресурсів «Придністровської молдавської республіки» Єфимій Коваль повідомляє офіційний сайт глави «республіки».

Коваль розповів, що про таку заборону їх листом попередила Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

«Автори документу посилаються на розпорядження головного державного інспектора ветеринарної медицини України, датований 17 травня поточного року, яким визначено, що з 20 травня пропуск підконтрольних вантажів у режимі транзиту через територію України, які направляються до Придністров'я, буде здійснюватися лише за умови погодження з Національним агентством з безпеки харчових продуктів Республіки Молдова. Попередні узгодження транзиту по території України у придністровському напрямку визнані недійсними», - заявив Коваль.

Він також навів дані, що «тільки за 2017 рік подано 83 заявки на 293 машини і перевезено до Придністров'я понад 6 тисяч тонн вантажів, що надходять в республіку через український порт з 29 країн світу».

Коваль додав, що «рішення України негативно позначиться на продовольчому забезпеченні республіки».

«Главком» також повідомляв, що Конституційний суд Молдови визнав неконституційним перебування російських солдатів на території Придністровського регіону республіки.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: