Україна закликала Казахстан вимагати від РФ скасувати обмеження на транзит

Україна закликала Казахстан вимагати від РФ скасувати обмеження на транзит

В минулому році обмеження транзиту з боку Росії призвели до скорочення українського експорту в Казахстан майже на 48%

Перший віце-прем’єр, міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів закликав Казахстан вимагати від Росії скасувати обмеження на транзит українських товарів. Про повідомляє прес-служба МЕРТ у Twitter за підсумками зустрічі Кубіва з послом Казахстану Саматом Ордабаєвим.
«Кубів та Микольська (Наталія Микольська, заступник голови МЕРТ – Ред.) закликали Казахстан вимагати від Росії скасування обмежень на транзит українських товарів», – мовиться в повідомленні.
Крім того, Микольська додала, що в минулому році обмеження транзиту з боку Росії призвели до скорочення українського експорту в Казахстан майже на 48%.
Раніше сьогодні у Національній палаті підприємців Казахстану повідомили, що станом на сьогодні у Смоленську простоює близько 50 фур з українськими товарами, які мають прямувати до Казахстану, пише Радіо Свобода.
1 липня збіг піврічний термін попередніх російських обмежень на транзит товарів із України через територію Росії, що формально стосувався транзиту до Казахстану. 3 липня був оприлюднений новий указ президента Росії Володимира Путіна про подальше обмеження транзиту товарів з території України через територію Росії. Цим документом запроваджуються додаткові обмеження транзиту територією Росії товарів походженням з України, зокрема, чинні обмеження транзиту товарів до Казахстану поширюються і на транзит до Киргизстану. Крім того, вводиться повна заборона транзиту товарів, на які поширюється дія запровадженого Росією «ембарго».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: