Україна залишається рішуче налаштованою на реформи - Порошенко

Україна залишається рішуче налаштованою на реформи - Порошенко

Президент відзвітував МВФ і Світовому банку про прогрес на шляху реформ

Президент України Петро Порошенко висловив вдячність міністрам фінансів та главам національних банків 15 країн, які взяли участь у зустрічі регіональної групи МВФ та Світового банку, за послідовну підтримку України на шляху необхідних трансформацій. Про це повідомляє прес-служба глави держави.
«Ваша допомога та солідарність мають важливе значення для успіху на шляху макроекономічної стабілізації в Україні», - наголосив президент.
Порошенко запевнив, що Україна залишається рішуче налаштованою на реформи, які вже активно впроваджуються разом з МВФ і Світовим банком.
Президент поінформував про досягнутий прогрес на цьому шляху, зокрема у частині боротьби з корупцією та реформи судочинства. «Ми перезапустили систему боротьби з корупцією в державі, повертаємо довіру до банківської системи і відновлюємо право на справедливість», - підкреслив глава держави.
Президент закликав міжнародних партнерів до консолідації зусиль з підтримки України, в якій створюються комфортні умови для іноземного бізнесу та інвесторів.
«Нашим головним пріоритетом є боротьба з корупцією. За останні 9 місяців, ми створили політично незалежне Антикорупційне бюро шляхом ефективної співпраці з нашими партнерами зі США, ЄС та впровадження найкращих світових практик», - підкреслив президент.
Він особливо акцентував увагу на конституційних змінах в частині правосуддя, які були проголосовані Верховною Радою напередодні. «Ми перезавантажуємо судову владу, забезпечивши право громадян на справедливий та ефективний суд», - сказав він.
Водночас президент зазначив, що ми розуміємо, що досягнуті результати недостатні. «Важливо, щоб люди відчували позитивні зміни. Ось чому Україна переходить від політики споживання до політики стратегії розвитку. Це те, на чому ґрунтується наш план дій», - зазначив він.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: