Україна запропонувала ЄС перейти до більш активної політики деокупації Криму

Україна запропонувала ЄС перейти до більш активної політики деокупації Криму

Акція на підтримку територіальної цілісності України

Раніше позиція ЄС полягала у невизнанні окупації Криму, натомість України пропонує перейти до більш активної політики деокупації

Заступник глави адміністрації президента України Костянтин Єлісєєв заявляє, що в рамках саміту «Україна-ЄС» представники Києва запропонували Європейському Союзу перейти до більш активної політики деокупації Криму.

Єлісєєв в четвер в ефірі «5 каналу» заявив, що в рамках саміту «Україна-ЄС» в Києві сторони обговорили логіку деокупації Криму, і якщо раніше позиція ЄС полягала у невизнанні окупації, то тепер Україна запропонувала перейти до політики більш активної деокупації.

«Мова йде про більшу координацію в рамках міжнародних форумів і в рамках міжнародних організацій, зокрема, мова йде про напрацювання і підготовку нової резолюції - потужнішої резолюції в рамках Генеральної асамблеї ООН, співробітництво в рамках Ради безпеки ООН і ... посиленні режиму санкцій в контексті Криму», - сказав він.

Заступник глави АП зазначив, що мова йде і про більш жорстке виконання вже існуючих санкцій. За його словами, час від часу в порти окупованого Росією Криму всупереч санкціям заходять кораблі під прапорами країн ЄС.

Також сторони домовилися про більш активне співробітництво в питанні Донбасу.

Заступник глави Адміністрації президента також розповів, що підсумкова декларація саміту «Україна-ЄС» не була прийнята через відсутність консенсусу.

Раніше стало відомо, що Україна готує ряд ініціатив до наступної сесії Генеральної асамблеї ООН, зокрема, по деокупації Криму.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: