Україна запропонувала на засіданні ООН вшанувати Чуркіна хвилиною мовчання

Україна запропонувала на засіданні ООН вшанувати Чуркіна хвилиною мовчання

Представник російської делегації сказав, що російські дипломати «вдячні за теплі слова і вираження співчуття у зв'язку з непоправною втратою, яку зазнала Росія»

Постійний представник України в Організації Об’єднаних Націй Володимир Єльченко запропонував членам Радбезу вшанувати хвилиною мовчання смерть постійного представника Російської Федерації Віталія Чуркіна.

Про це він сказав, відкриваючи засідання Ради безпеки ООН щодо нерозв'язаних конфліктів у Європі.

«Дорогі колеги, як ви знаєте, учора Рада ухвалила заяву для преси у зв'язку зі смертю постійного представника Російської Федерації в ООН. Як президент Ради безпеки, я пропоную вшанувати хвилиною мовчання смерть посла Віталія Чуркіна», - сказав Єльченко.

Після хвилини мовчання представник російської делегації сказав, що російські дипломати «вдячні за теплі слова і вираження співчуття у зв'язку з непоправною втратою, яку зазнала Росія».

Потім свої співчуття почали висловлювати інші члени Ради безпеки.

Як раніше повідомлялося, Росія використовує смерть Чуркіна для тиску на Україну в Радбезі ООН.

Як повідомлялося, постійний представник Росії при ООН Віталій Чуркін раптово помер в Нью-Йорку 20 лютого. За інформацією New York Post, дипломат помер через проблеми з серцем.

У Лаврова також прокоментували смерть Чуркіна. 

Колишній постпред США при ООН Самнта Пауер назвала Чуркіна «віртуозом дипломатії». Про його смерть уже оголошено на засіданні ООН. Чуркін був представником Росії при ООН з квітня 2006 року.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: