Українці просять Раду відправити Гонтареву у відставку

Українці просять Раду відправити Гонтареву у відставку

У тексті петиції вказується, що причиною такої оцінки роботи чиновника є обвал гривні і поглиблення інфляції

На веб-порталі Верховної Ради України була зареєстрована електронна петиція, що негативно оцінює роботу Валерії Гонтаревої і самого регулятора в цілому.

У тексті петиції вказується, що причиною такої оцінки роботи чиновника є обвал гривні і поглиблення інфляції і непрозора, упереджена на користь окремих фінансових структур процедура рефінансування. У зв’язку з цим ініціатори петиції пропонують визнати роботу НБУ незадовільною, а Главі НБУ Гонтаревої висловити недовіру. Також автори документа вимагають створення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України із зазначених питань перевірки діяльності НБУ.

За тиждень існування петиції її підписали лише 87 осіб з необхідних 25 000 тисяч для її розгляду українським парламентом.

Голосування буде проходити до 20 грудня 2016 року, а це означає, що його кінця залишилося вісімдесят три дні. Автором петиції є Довгаль Олександр Петрович. 

Нагадаємо, як повідомляли ЗМІ, компанія «Інвестиційний капітал Україна», що належала Валерії Гонтаревій, у 2013 р. придбала для кіпрських компаній валютні ОВДП Мінфіну на суму понад мільярд доларів. Цінні папери було розміщено в Ощадбанку. Згодом виявилося, що ці компанії мають відношення до екс-глави НБУ Сергія Арбузова, якого Генпрокуратура підозрює в розкраданні коштів. А кошти, на які купувалися облігації, найімовірніше, мали корупційне походження і були виведені з України в офшорні зони.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: