Українці почали їсти більше свинини – дослідження

Українці почали їсти більше свинини – дослідження

За 10 місяців українці спожили 665 тис. тонн свинини

У 2016 році вітчизняні споживачі почали їсти більше свинини. Про це повідомляє аналітичний відділ Асоціації «Свинарі України» з посиланням на дані Економічного дискусійного клубу.

Згідно з оновленим балансам попиту та пропозиції м’яса, протягом січня-жовтня сукупне споживання свинини склало 665 тис. т. Це на 4,7% більше ніж за аналогічний період 2015-го. Крім того, до кінця року приріст споживання може збільшитися до 5,9% і досягти прогнозованих 802 тис. т.

«Тож, виходячи з таких очікувань, основний «ривок» споживання має відбутися саме за листопад-грудень, коли внутрішній попит має зрости на 3% у порівнянні з його середньомісячним значенням», — зазначила аналітик Асоціації свинарів України Олександра Бондарська.

Як зауважила експерт, існують чинники, що стримують активність споживачів: посилення девальваційних очікувань через курсові коливання протягом листопада та суттєві витрати на комунальні послуги.

Як повідомлялось, з 1 грудня цього року в Україні зросли приблизно на 10% прожитковий мінімум, мінімальна зарплата і мінімальна пенсія.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: