Українці виступають за референдум про статус Донбасу - соцопитування

Українці виступають за референдум про статус Донбасу - соцопитування
Окупований Донбас

Якби відбувався такий референдум, то половина населення (49,6%) взяла б у ньому участь

Відносна більшість громадян України (42,3%) вважають питання про статус тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей необхідно виносити на всеукраїнський референдум. Про це свідчать результати загальнонаціонального опитування, проведеного соціологічною службою Центру Разумкова.

Не підтримують таку ідею 33,2% опитаних, а решта (24,4%) не визначилися.

Якби відбувався референдум про статус тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей, то половина населення (49,6%) взяла б у ньому участь, чверть населення (25,5%) – не взяла б, а ще чверть опитаних (24,4%) не визначилися.

Респондентам ставилося питання, як би вони проголосували, якби відбувався референдум про статус тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей і треба було обрати один з двох варіантів дій української влади щодо тимчасово окупованих територій: надання цим територіям особливого статусу чи офіційне визнання окупації цих територій та їх ізоляція.

Абсолютна більшість тих, хто взяв би участь у референдумі (53,6%) підтримали б офіційне визнання окупації цих територій та їх ізоляцію до встановлення офіційного контролю над цими територіями з боку України.

29,6% тих, хто взяв би участь у референдумі підтримали б надання цим територіям особливого статусу, амністію для учасників сепаратистських рухів, які не скоїли тяжких злочинів, та проведення виборів до встановлення офіційного контролю над цими територіями з боку України. Решта (16,8%) не визначилися з відповіддю.

Дослідження проведено соціологічною службою Центру Разумкова з 18 по 23 листопада 2016 року в усіх регіонах України за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей. Опитано 2015 респондентів віком від 18 років. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: