Українців чекають неприємні «сюрпризи» з субсидіями

Зміниться сума субсидії, так як знижка надається на оплату житлово-комунальних послуг відповідно до встановлених нормативів

При розрахунку громадянам України субсидій на наступний сезон будуть враховуватися доходи з квітня минулого року по травень поточного, в результаті чого сума платежів одержувачів субсидій збільшиться.

Про це повідомляє Вusinessua.

Наприклад, беручи до уваги двократне зростання розміру мінімальної заробітної плати для багатьох українських громадян, держава надасть набагато меншу знижку. Так, якщо раніше родині, що складалася з трьох осіб з двома «мінімалками» доводилося платити за послуги ЖКГ максимум 267 гривень, то вже з наступного року розмір платежу для цього ж домогосподарства складе майже в два рази більше.

Більш того, українцям, які опалюють власні будинки за допомогою вугілля, електроенергії та природного газу, на цілий місяць скоротили тривалість опалювального сезону.

Зміниться сама сума субсидії, так як знижка надається на оплату житлово-комунальних послуг відповідно до встановлених нормативів, а в травні, як відомо, ці норми в Кабміні знизили. Наприклад, в травні поточного року даний показник дорівнював п’яти кубічним метрам газу для того, щоб опалити один квадратний метр (раніше цей показник становив п’ять з половиною кубів). 

Як повідомляв «Главком», на покриття всіх потреб у субсидіях для населення для оплати житлово-комунальних послуг у бюджеті на 2017 рік необхідно було закладати не 47 млрд грн, а близько 100 млрд. На кінець травня понад 35,2 млрд грн. використано на субсидії.

Читайте також статтю «Главкома» «Чому з платіжок зникла графа субсидії?»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: