Українцям дозволили утеплювати багатоповерхівки з автономним опаленням

Українцям дозволили утеплювати багатоповерхівки з автономним опаленням

«Теплими кредитами» в Україні скористалося вже 200 тисяч осіб

Відтепер ОСББ у будинках, що не приєднані до системи централізованого теплопостачання, зможуть безперешкодно брати участь у програмі «теплих» кредитів.

Про це йдеться у постанові Кабінету Міністрів України, яку підготовлено спільно з Держенергоефективності, повідомляє прес-служба уряду.

«Раніше механізм програми «теплих кредитів» унеможливлював участь у ній ОСББ, які утворені у будинках, не приєднаних до систем централізованого теплопостачання - які, наприклад, мають автономне газове опалення. Ми відкоригували цей механізм», - прокоментував віце-прем’єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко.

За цією програмою держава компенсує 20-40% від суми кредитів, узятих для утеплення будинків та запровадження інших заходів енергоефективності.

Згідно останніх даних Кабінету міністрів, у 2017 році програма «теплих» кредитів надзвичайно популярна серед ОСББ. Якщо у 2016 році учасниками програми ставали 10-15 ОСББ у тиждень, то цьогоріч - вже 20-30 ОСББ. Зокрема, минулого тижня залучено найбільший в Україні «теплий» кредит для ОСББ на суму майже 10 млн гривень.

За два роки дії програми нею скористалося 960 ОСББ, залучивши на енергоефективні заходи понад 144 млн гривень.

1 квітня Зубко заявляв, що «теплими кредитами» скористалися 200 тисяч осіб.

 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: