Українцям рекомендують утриматись від відвідування лісів у Португалії

Українцям рекомендують утриматись від відвідування лісів у Португалії
Пожежа у Португалії

Посольство України рекомендує утриматись від відвідування лісової місцевості в окрузі Лейріа

Посольство України в Португалії рекомендує утриматись від відвідування лісової місцевості в окрузі Лейріа, який охоплений смертоносною пожежею, що вже забрала життя 58 осіб. Про це інформує Департамент консульської служби МЗС України, повідомляє «Главком».

«Громадянам України, які перебувають в цьому районі, слід уважно стежити за повідомленнями місцевих служб про розвиток ситуації та виконувати інструкції пожежно-рятувальних служб», - наголошують у дипломатичному відомстві.

В МВС просять враховувати, що з настанням літнього сезону по всій території Португальської Республіки, особливо в лісистій місцевості в центральній та північній частинах країни, через високі температури існує підвищена ймовірність виникнення пожеж.

«У цьому зв'язку просимо громадян бути обачними, повідомляти про виникнення пожеж або потрапляння в небезпечну ситуацію в першу чергу португальські пожежно-рятувальні служби за номером 112», - сказано в повідомленні.

У випадках потрапляння у надзвичайні ситуації, загрози життю та здоров’ю, громадянам України слід невідкладно звертатися на "гарячу лінію" Посольства України в Португальській Республіці за номером телефону: +351920030432, адреса електронної пошти [email protected], або на цілодобову «гарячу лінію» МЗС України: +38-044-238-16-57, адреса електронної пошти [email protected]

Нагадаємо, у ніч з 17 на 18 червня в Педрогау Гранде (округ Лейріа) сталася велика пожежа, яка станом на 18 червня за даними Держсекретаря з внутрішніх справ Гомеша забрала життя 58 осіб. Близько 60 осіб є травмованими, 18 з яких у тяжкому стані були направлені до лікарень мм. Коімбра, Порту та Лісабон. Окрім того, зафіксовано значну кількість зруйнованих будинків в навколишніх селах. Пожежа продовжує поширюватися, загрожуючи навколишнім поселенням.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: